Om os

BAGGRUND

Under en hyggelig middag i 2019, hvor en flok Tisvildere var samlet, faldt samtalen ind på, hvad der var af aktiviteter i Tisvildeleje uden for sæsonen, og ideen til at etablere Kulturnat Tisvildeleje opstod.


I den lille flok var der hurtigt enighed om, at det var en god ide at etablerere en forening og et koncept. Efter nogle måneders snak med en håndfuld personer, som var positive og interesserede i at lægge en del timer i projektet, gik vi i gang med at sondere området for relevante aktiviteter til en seriøs og interessant Kulturnat.

 

Tisvilde og omegn er fuld af kulturelle skatte. Det er ikke alle, der er klar over, hvad byen rent faktisk rummer af kultur og kompetencer.


Det er ikke for ingenting, at internationale kunstnere, forfattere og personligheder som Asger Jorn, Niels Bohr, Johannes V. Jensen, Grete Fristrup, Vibeke Alfelt og William Scharff gennem årene har slået sig ned her ved skov og strand.


I KULTURNAT TISVILDE har vi en vision om at synliggøre alle de kulturelle skatte, der gemmer sig i Tisvilde for både store og små.

Kulturnatten er noget, vi giver hinanden. Der er ikke nogen her, der bliver betalt for noget – og det synes vi i sig selv er en rigtigt god og givende ting for hele området.

 

Kulturnatten er en dag og aften, som står i kunsten, kulturen, arkitekturen, musikken, dansen, videnskaben, naturen og historiens tegn. Alt sammen med udgangspunkt i Tisvilde-området. Et overflødighedshorn af kunst og kultur mellem skov og strand. Lokale kunstnere slår dørene op til deres atelierer, ejerne af private historiske huse inviterer indenfor i de arkitektoniske og kunstneriske  perler. Gallerier holder særudstillinger. Der bliver jazzkoncert,  dans, sang og oplæsning. Tisvilde Højskole, Tisvilde Bio og spisesteder inviterer indenfor


BESTYRELSE

De første par år bestod vi af Jan Erik Jørgensen, Ole Damsbo, Svend Frandsen, Poul Borring, Mette Buchvald, Rikke Hagen og Laura Faurschou. Nu er de to sidstnævnte kvinder og Ole Damsbo trådt tilbage, og vi har fået nye kræfter ind i form af Katrine Rostgaard og Anett Wiingaard.